Werkwijze

Het karakter vastleggen

Met veel passie maak ik mooie studiofoto’s van uw kat(ten). Dit kan zowel in mijn fotostudio als bij u thuis of op locatie. Mijn streven is om het karakter van uw poezenbeest precies vast te leggen zoals het is. Het maakt mij niet uit of het om een raskat gaat, een kruising of een htk-kat (een huis-tuin-en-keuken-kat), het gaat mij er om foto’s te maken waar u blij van wordt!

Ruim de tijd nemen – stress voorkomen

Om dit te kunnen bereiken is het heel belangrijk dat uw kat zich op zijn/haar gemak voelt. Ik trek dan ook altijd ruim tijd uit voor een kattenshoot, zodat er niet gehaast hoeft te worden. Hierdoor weet ik onnodige stress bij uw kat te voorkomen!

Tussendoor lekker knuffelen

Tijdens de fotoshoot laat ik u zelf uw poezenbeest op de juiste plek neerzetten, want niet elke kat vindt het even fijn om door vreemde mensen te worden opgetild. Zodra uw poezenbeest ook maar twee tellen goed staat, ligt of zit, maak ik meteen de foto. Tussen de foto’s door mag uw poezenbeest rustig af en toe wat anders gaan doen. Ook mag hij/zij natuurlijk lekker geknuffeld worden, een taak die ik met plezier op mij neem.

Spelen tijdens het fotograferen

Jonge dieren (en ook sommige oudere dieren) vinden het vaak leuk om lekker te spelen en doen dit ook tijdens de fotoshoot. Daar maak ik graag gebruik van, want hierdoor zijn ze soms tot de leukste actiefoto’s te verleiden. En… een spelende kat is een relaxte kat en dat zie je dan weer terug in de foto’s.

In mijn fotostudio

Wanneer u binnenkomt in mijn fotostudio bied ik u eerst wat te drinken aan. Wij kunnen dan gezellig kennismaken en uw kat kan ondertussen de omgeving gaan verkennen. Uiteraard staat er een schone kattenbak en zijn er genoeg speeltjes aanwezig. Wanneer uw poezenbeest gewend is, kunnen we gelijk aan de slag. Ik heb de lichtopstelling al van tevoren klaar gezet en ook de de achtergrond hangt klaar voor gebruik. Dit is een bijkomend voordeel wanneer de fotoshoot in mijn fotostudio plaatsvindt.

Bij u thuis

Mijn fotostudio bevindt zich op de Ondernemingsweg 13 te Alphen aan den Rijn. Echter zal dat niet voor iedereen naast de deur liggen en er zijn genoeg poezenbeesten die gestrest raken van autorijden. Ook zijn er katten die moeilijk kunnen wennen aan een nieuwe omgeving. Juist voor dit soort poezenbeesten heb ik een mobiele fotostudio, zodat ik ook bij u thuis professionele studiofoto’s van uw poezenbeest kan maken zonder dat uw kat hiervoor zijn/haar vertrouwde omgeving hoeft te verlaten. Bij aankomst bouw ik eerst mijn mobiele fotostudio op en maak ik een passende lichtopstelling. Wanneer dit klaar is, kunnen we aan de slag gaan.

Aanleveren foto’s

Ik lever graag mooie foto’s aan die zich onderscheiden qua beeld, kwaliteit en afwerking. Daarom zult u bij mij ook nooit onbewerkte foto’s krijgen. Na de fotoshoot selecteer ik de mooiste beelden en uit deze selectie kunt u kiezen welke foto’s er voor u uitspringen.  De foto’s van uw keuze ga ik uitgebreid voor u bewerken. Bewerken houdt bij mij in dat ik de foto ga optimaliseren qua kleur, contrast en scherpte, dat ik de foto rechtzet en, last but not least, dat ik zoveel mogelijk de losse haren weghaal van de ondergrond en eventueel ook van uw kat.

Voor-en-na-bewerking

Truffle - Oosters Korthaar - Ebony - Kattenfotografie - Dierfotografie - Door: Ellen Reus - Wolves fotografie

Deze uitgebreide manier van bewerking kost wat tijd, maar zo krijgt u ook echt de kwaliteit die u mag verwachten als u bij een professionele fotograaf uw foto’s laat maken.

Vrijblijvende offerte

Wanneer u na het lezen van mijn werkwijze of na het zien van de door mij gemaakte foto’s geïnteresseerd bent in een fotoshoot voor uw kat, dan maak ik graag een offerte op maat voor u. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend! Klik hier om naar het aanvraagformulier te gaan.