Over mij

Htk-katten, kruisingen, raskatten, poezen, katers, castraten, kittens, volwassen katten en senioren, alle katten, poezels en poezenbeesten zijn van harte welkom voor mijn lens!

Maar wie ben ik eigenlijk? Mijn naam is Ellen Reus en ik ben sinds 14 mei 2007 professioneel fotograaf en sinds 2008 geef ik ook diverse fotografielessen (voor beginners tot en met professionals). Maar ver voor die tijd was ik al bezig met fotograferen. Als kind liep ik al foto’s te maken van alles dat los en vast zat en onze poezen waren daarbij ook vaak mijn modellen.

Ik ben opgegroeid met htk-katten. Toen ik ging samenwonen met mijn man, kwam er ook snel weer een poezenbeest bij. Dit poezenbeest heette Laika. Ze was een htk-kat uit het asiel. Wij hebben haar meegenomen uit het asiel omdat ze daar geen leven had. Ze was zo verschrikkelijk bang… Nadat ze het eerste jaar bij ons letterlijk achter de verwarming woonde, begon ze langzaam steeds meer van zichzelf te laten zien. En van de hele bange poes achter de verwarming, veranderde ze in een super lieve poes die altijd bij mij in bed sliep. We hebben 20 jaar van haar mogen genieten en ze is (als het asiel haar leeftijd goed geschat had) 21,5 jaar oud geworden.

Toen Laika overleden was, wilde ik wel weer een poezenbeest, maar we wilden geen poes die op haar leek, want zij was voor ons echt onvervangbaar! Dus in plaats van weer een htk-kat uit het asiel te nemen, hebben we dit keer gekozen voor een raskat bij een fokker vandaan. Dat is Spriet geworden (zie foto hierboven). Ze is een Oosters Korthaar. Ik dacht toen wij haar in huis namen dat ik al veel van katten afwist. Dat deed ik ook wel, maar dan vooral van htk-katten. En ik wist de raskenmerken die je leest op het moment dat je je in de aanschaf van een raskat verdiept. Het bleek echter dat het hebben van een Oosters Korthaar toch echt wel wat anders was dan het hebben van een htk-kat. Het is een intelligent ras dat alles intenser doet. Ze kunnen heel erg klunzig zijn en lijken soms verdacht veel op een hond. Het is een ras waar je of helemaal gek van wordt of waar je smoorverliefd op wordt. Voor ons geldt absoluut het laatste!! Dat blijkt ook uit de komst van onze tweede Oosterse boef: Maze. Maze is geen Oosters Korthaar; hij is een Siamees, maar qua karakter zijn deze rassen precies hetzelfde.

Door de komst van Spriet ben ik mij met het fotograferen meer op katten gaan richten dan voorheen. Ik ben wel altijd al gespecialiseerd geweest in dierfotografie en daar valt kattenfotografie onder, maar het is altijd slechts “een onderdeel van” geweest. Daar wil ik nu verandering in gaan brengen. Ik wil van kattenfotografie mijn specialisatie binnen mijn specialisatie maken. En dat verdient natuurlijk ook een eigen website, deze website dus.

Ik hoop dat u net zo blij wordt van het kijken naar de door mij gemaakte foto’s als dat ik werd tijdens het maken van de foto’s! En ik hoop u binnenkort als klant te mogen verwelkomen.

Vriendelijke groet,
Ellen Reus